Eerste Wereldlichtjesdag in Overbetuwe

Op  zondagavond 8 december 2014 organiseerden wij de eerste Wereldlichtjesdag in Overbetuwe. In een sfeervolle Vloedschuur in Heteren vond de bijeenkomst plaats waarin we kinderen herdachten die overleden zijn, recent of langer geleden. Met het noemen van hun naam, een bloem en het aansteken van een kaarsje zetten we hun sterven én leven in het licht.

Met muziek (viool & dwarsfluit), stilte, een paar woorden, bloemen en licht stonden we stil bij het thema:  Jouw naam zegt alles. Wie je voor mij was, wie je voor mij bent en zult zijn. Opnieuw je oogopslag, je stem, die karakteristieke beweging of misschien alleen maar hoe je aanvoelde in de moederschoot. Jouw naam spreekt nog steeds. Wij willen daar stem & beeld aan geven. Want jouw naam zegt alles.

Vaders en moeders, broertjes en zusjes kwamen naar voren om de betekenis van die ene persoon in hun leven te onderstrepen. Met zo'n 25 aanwezigen en 20 namen was er ruimte voor verdriet én een glimlach. Een kostbaar moment!

We gaan dit jaarlijks herhalen, samen met allen die dit wereldwijd doen. Elke 2e zondagavond van de maand december, 19.00 uur.

Deze Overbetuwse wereldlichtjesdag was een samenwerking van Getijde 119, Passant Uitvaartzorg (Randwijk), Panta Rhei rouw- en verliesbegeleiding (Heteren) en Bloemisterij Elina (Zetten).

Naar het overzicht