Interview over speech schrijven

"Jij bent toch funeralspeecher?", vroeg hij mij. "Een wat??", was mijn eerste reactie, "Ik noem het gewoon uitvaartspreker. Keep it simple". Ik was op bezoek bij een vriend, Johan Kroes. We hebben jaren geleden op hetzelfde erf gewoond. Hij werd speechschrijver, onder meer voor de Commissaris van de Koning in Overijssel. Sinds februari 2013 ben ik actief als uitvaartspreker. Technisch gezien bevinden we ons in hetzelfde werkveld: zo goed en zo treffend mogelijk woorden geven aan wat anderen tot uiting willen brengen op een belangrijk moment. Maar wel in twee heel verschillende belevingswerelden. 

Naar aanleiding van een uurtje bijpraten over wat was, wat is en wat komt, heeft hij een blog geschreven over mij: http://tekstbureaukroes.nl/ook-als-uitvaartspeecher-kun-je-je-geld-verdienen. Nu gaat deze blog niet over "geld verdienen". De titel zou op het verkeerde been kunnen zetten. Wel laat het zien waarom & hoe ik in de uitvaart werk.

Naar het overzicht