Wie ben ik?

Mijn vakmatige achtergrond is divers. Ik ben in 1991 afgestudeerd in de Juridische Bestuurswetenschappen. Met deze achtergrond van bestuursrecht & bestuurskunde ben ik tot en met 2008 bij een aantal provincies en gemeenten beleidsadviseur geweest. Anders gezegd: de rechterhand van gedeputeerde, wethouder en burgemeester; en de vertaler van politiek naar praktijk en andersom. In deze periode ben ik ook actief geweest in ondernemingsraden en als vertrouwenspersoon in de organisatie.

Dichterbij het hart & het hele persoonlijke van mensen kwam ik in de periode 2008-2012. Na een (deeltijd) studie theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede en het Baptistenseminarium ben ik 4½ jaar predikant geweest in een baptistengemeente in Arnhem. Behalve de viering van het geloof & het leven heb ik diverse mensen mogen begeleiden op weg naar het sterven en hun uitvaart verzorgd. Ik heb de kwetsbaarheid en tegelijkertijd ook de kracht in die momenten gezien. Het verdriet én de vrede, de pijn en het goede dat er toch ook kan zijn (en soms ook niet). Op die momenten er bij te zijn, naast de ander te staan. Soms met woorden, dan weer zwijgend. Ja, 'gewoon' te zijn. En zo mee te gaan....

... het werden in 2013 de aanzetten tot Getijde 119. Op 1 februari 2013 ben ik gestopt als fulltime predikant om vervolgens als zzp-er te beginnen. De belangrijkste tak van Getijde 119 is het spreken op uitvaarten en de zorg rondom. Met een persoonlijke, betrokken en creatieve insteek. Ieder mens heeft recht op een waardige, treffende uitvaart. Het leven, het sterven - het verdient een stem in de breedste zin van het woord. Daarin wil ik als uitvaartspreker dienstbaar zijn.

Wat doe ik nog meer...lees verder >>