Woorden en Beelden

Luisteren, lezen, kijken. Wat ik hoor en zie, wat ik meemaak met mensen of 'gewoon buiten' inspireert mij enorm. Zoiets maakt een aandrang in mij los om dat in letters of beelden te verwoorden. Rondom het thema leven & sterven wil ik die 'vertalingen' met u delen. Het gaat hier uitdrukkelijk niet om beschrijvingen van de uitvaarten die ik doe. Het zijn meer algemene schetsen of bijzondere ontdekkingen die ik voor het voetlicht haal. Het geeft je als lezer tegelijkertijd de gelegenheid om mij wat meer te leren kennen.

Blogs

Een quote

Geschreven op

... gelezen in de Tertio van april 2013. Lees meer »

Een gedicht

Geschreven op

... gelezen in de Tertio van april 2013. Lees meer »

Letterleven

Geschreven op

Waardeloos is mijn bestaan geworden slechts één druk op de knop te eenvoudig word ik ten leven geroepen. Vroeger, ja vroeger was ik niet weg te krijgen. Ik werd gekruist was achter doorhaling nog zichtbaar; ik werd gegumd mijn afdruk was nog daar een fossiel in papier; en... Lees meer »

Leven op Groninger begraafplaatsen

Geschreven op

Een begraafplaats is geen dodenakker. Wie er overheen loopt en nauwkeurig kijkt, ziet een levendig tafereel. Misschien is het omdat ik het gewend ben. In de jaren tachtig en negentig ben ik samen met mijn vader Klaas Berghuis weekendbeheerder geweest van de Zuiderbegraafp... Lees meer »

Met alle egards

Geschreven op

Het raakte me, begraven worden met de belangrijkste tekenen van je leven. "Ja, dat is 'm, zo was hij". Het was bij de begrafenis van een Vlaamse pastoor en vriend van mij, Gerard Jegers (1934-2012). Ik had hem ontmoet in de Achelse Kluis, een klooster op de grens van Nede... Lees meer »

Uitroeptekens!!

Geschreven op

Een beetje surfend op het internet kwam ik dit prentje tegen. Van een jonge Duitse soldaat, 22 jaar oud, gesneuveld aan het front in Frankrijk. De Eerste Wereldoorlog was wreed. Loopgraven, chemische oorlogvoering, jonge mensen als kanonnenvoer. Lees meer »